Webinar: hoe beschermen we het bos met satelliet technologie

By 18th November 2020Press Release

Op 17 november 2020 heeft de stichting Groene Groei Suriname, samen met Satelligence, een webinar georganiseerd met als titel “het beschermen van het Surinaamse bos met satelliettechnologie”. In de webinar zijn de experts van Satelligence ingegaan op de techniek die zij gebruiken om ontbossing en bosvermindering in kaart te brengen. Hierbij hebben zij voorbeelden van projecten laten zien voor zowel bedrijven als overheden en is er ingegaan op de type dataverzameling in Suriname.

De data die met behulp van de technieken van Satelligence, sinds januari 2020 over Suriname wordt verzameld, wordt opgeslagen in een online database. De inloggegevens van deze database zijn door Stichting Groene Groei Suriname gedeeld met de bosautoriteiteiten in het land, als ook met de groene NGO’s die in Suriname opereren. Daarnaast kan het algemene publiek op www.busitaki.sr  elk kwartaal een samenvatting zien van de data uit dat kwartaal. Met de data wordt de autoriteiten een extra databron geboden om zicht te hebben op wat er in het bos gebeurd. In het vierde kwartaal van 2020 zal geëvalueerd worden in hoeverre de projectdoelstellingen behaald zijn en het vervolgtraject bepaald.

Webinar gemist? Via deze link kan je het geheel terugkijken (*in Dutch only): https://vimeo.com/482574120