Web serie Busi Taki van start

By 1st October 2020Press Release

Op 01 oktober is de web serie Busi Taki gestart. Vlogger Christio Wijnhard zal elke week op zoek gaan naar informatie rondom een ander thema dat met onze natuur te maken heeft.

Christio bespreekt brede onderwerpen als “wat is bos?” als ook meer technische onderwerpen als “wat zijn carbon credits nou eigenlijk” en “hoe helpt de milieuraamwet ons natuur behouden?”. In de aflevering krijgt Christio ook updates over de stand van zaken van het bos in het item ‘de Forest Clock’. Aan de hand van satellietdata wordt er ingezoomd op bosvermindering dat is waargenomen in een deel van Suriname dat near-real time gemonitord wordt met Satelligence.

Het eerste seizoen heeft 20 afleveringen. Op www.busitaki.sr zullen er op donderdags nieuwe vlogs geplaatst worden. Op deze website zijn er ook korte updates te vinden van Christio’s avonturen tijdens zijn onderzoek. Daarnaast wordt elk kwartaal een update gepost over de data die verzameld is met satellieten.